- banan
- 1 szklanka mleka różowego, migdałowego albo sojowego
- 1-2 garści świeżego szpinaku
- (stevia/sok z agawy)
Jeżeli banan jest jeszcze nie zbyt dojrzały dodaje trochę stevi.
Wszystko wrzucamy do robota kuchennego albo mixujemy blenderem.
W gorące dni dodaje jeszcze lodu. Czasami pije to zamiast śniadania ale dodaje wtedy jeszcze łyżke białka w proszku żeby było bardziej wartościowe.
Na początku smak szpinaku jest trochę irytujący ale po kilku łykach smakuje wysminicie.
Warto pamiętać też o tym że pomimo tego że jest w tym szejku dużo żelaza to nasz organizm przyswoi go niestety bardzo mało. Organizm przyzwyczajony do mięsa, będzie przyswajal żelazo z mięsa. Ale dla wegetarian i osób na diecie wegańskiej jest to znakomite źródło żelaza.
Xoxo
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz